12.10.2017. / 17:52h BiH - Poručio iz Haaga

Karadžić: Čuvajte mi Republiku Srpsku, i ne brinite za mene

Karadžić: Čuvajte mi Republiku Srpsku, i ne brinite za mene
Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, kojeg je u pritvorskoj jedinici u Hagu posjetio umirovljeni episkop Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske Atanasije, poručio je da je veoma važno da Republika Srpska opstane.

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, kojeg je u pritvorskoj jedinici u Hagu posjetio umirovljeni episkop Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske Atanasije, poručio je da je veoma važno da Republika Srpska opstane.

“Čuvajte Republiku Srpsku. Ne brinite za nas, mi znamo da nas optužuju i sude zato što smo Srbi. Ako Bog da, izdržaćemo. Nas više brinu naše porodice, jer znamo da one pate”, rekao je Karadžić u razgovoru sa umirovljenim vladikom Atanasijem.

Episkop Atanasije, koji je tokom rata u BiH u svojim propovijedima bio izuzetno radikalan i zagovarao ideju Velike Srbije,  dva sata je razgovarao sa petoricom Srba kojima se sudi u Haškom tribunalu.

“Vi ste ovdje zatočnici pravde i slobode zato što ste štitili svoj napadnuti narod. Izdržite, vjerujući u Božiju pravdu!”, poručio je vladika Atanasije.

Inače, prenzionisani Atanasije koji je tokom rata u BiH podizao moral pripadnicima Vojske RS-a, jedan od rijetkih crkvenih velikodostojnika koji je u Haagu posjetio Karadžića.

(Vijesti.ba / SB)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 79

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Hamza 12.10.2017. 18:04
Jesili mu donijo safuna.....
1MART 12.10.2017. 18:13
Crko i ti i tzv rs mater ti j....
krajisnik 12.10.2017. 18:13
Sigurno su se guzili, ako je bilo prilike. Samo Hamza, izbaci to "j" iz rijeci "donio". Ubacujete to j ðe je moguce i nemoguce. Primate smijesne hrvatske rijeci pa ih cak i nadmasujete.
vojnik vojske RS 12.10.2017. 18:47
mir balijetine samo vi možete nestat
Jak si ti vojnik! 12.10.2017. 19:28
Baš ste jaki i prava vojska, nema šta!! Lako je bilo uzeti pušku ostavljenu na prag sa torbicom municije, a da ne znaš ni ko ni kad je tu ostavi i onda onako, kao horda Huna, niz ulicu ili selo, pa "goni" komšije kao stoku na klanje i strijeljanje! E to je ta tvoja vojska er-esa! A da znaš, ako ne znaš kako i ta tvoja vojksa zna da "beži bre"!!??? Ostavlja i babu i dedu i majku i seju! Sve ostavlja i bježe! Ostavljaju i haubice i vozila i sve i bježe! To je istina jer su moje oči gledale skupa sa drugim koji su vas skupa samnom "gonili" i teško smo vas stizali jer ste nasumično- bježali!
Faraon 12.10.2017. 19:52
Bolestan vodja, ko stvoren za bolestan srpski narod.
NEMA TI JE KO CUVAT KARADZICU U SELIMA I GRADOVIMA JE OSTO POKOJI DETURUM I TO CE IZUMRJET 13.10.2017. 00:28
DODIK ,BAKIR,COVIC I OSTALI FASISTI NAPRAVILI SU OD CITAVE BIH NAJ VISI STARACKI DOM U SVJETU, OMLADINA JE ISELILA IZ BIH , SAD NEK POLITICARI I NJIHOVI SINOVI UZMU PUSKE I NEK SE BIJU , U SVAKOM RATU NARODE MOJ POLITICARI VAM DAJU PUSKE DA SE BIJETE, BOGATI VOLOVE A SIROTINJA SINOVE E TA SIROTINJA JE ISELILA IZ BIH SADA ...- I BITE SE VI POLITICARI IZMEDU SEBE KO VAM JEBE MATER...
IME I PREZIME BIH GENOCIDA JE REPUBLIKA SRPSKA 13.10.2017. 01:13
JEDNOG DANA BOSANSKI PRAVOSLAVCI CE SE PROBUDITI, A NECE SHVATITI DA SU 25 GODINA ZIVJELI LAZ I NACIONALISTICKU BAJKU NA MASOVNIM GROBNICAMA. GENOCIDNA TVOREVINA NIKADA NIJE SLUZILA NARODU , VEC BULUMENTAMA SRPSKIH KRIMINALACA ,NEOFASISTA I PLJACKASA.GENOCIDNA TVOREVINA JE TAMNICA SRPSKOG NARODA, KOJU SU OSNOVALI LOPOVI I KOJA JOS ISKLJUCIVO SLUZI LOPOVIMA .A OBICAN SVJET I VELIKA VECINA BOSANSKIH SRBA ,SVE ONO STO IMA SADA IMALA BI I U BIH 10 PUTA VISE I BEZ RATA DA GA NIJE BILO I CAK VISE IMALA BI SVOJE NAJ MILIJE ,OCEVE , BRACU KOJE SU IM LUDI KARADZIC POLITICARI I ZLOCINCI UKRALI PRED OCIMA I POSLALI U SMRT -KARADZIC JE SLAO CAK I DJECU U SMRT ZA JEDNO VELIKO NISTA.....
guest1507875418 13.10.2017. 08:16
Jedno je sigurno smrdljivi dijasporci mogu biti neki faktor samo u 23%, a u ostatku su nepoželjni.
Prikaži još