17.12.2017. / 16:45h Politika - Vjekoslav Bevanda

Potreban iskren dijalog, ko priziva zlo, zasigurno nije dobar u glavi

Potreban iskren dijalog, ko priziva zlo, zasigurno nije dobar u glavi
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda ocijenio je da BiH može postati centar regije ako izgradi putne pravce, koji omogućavaju veliki protok ljudi i roba i brojne investicije iz Evrope.

Bevanda tvrdi da ne postoji alternativa povećanju akciza za gradnju puteva.

"Sva sredstva koja se ovako prikupe neće ići na državni nivo", rekao je Bevanda za "Večernji list", izdanje za BiH, i dodao da je to jedna od rijetkih odluka koje su operativno provedene u posljednje vrijeme.

Na pitanje hoće li u parlamentu biti većine za usvajanje budžeta BiH za narednu godinu, Bevanda kaže da očekuje još veći "cirkus" nego što je bio slučaj sa akcizama.

On je poručio da bi bilo dobro da se budžet usvoji u ovoj godini kako se ne bi ušlo u razdoblje privremenog finansiranja.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, Bevanda kaže da Hrvati samo očekuju da mogu, kao i druga dva naroda, birati svoje predstavnike u vlasti.

"Kako bi izbjegli da se to ispuni, hrvatske predstavnike napadaju na svakom koraku. Rekao bih da je na djelu protivhrvatska histerija i to je moja ocjena", naglasio je on.

On kaže da je za izmjene Izbornog zakona potreban iskren dijalog i da će koristiti sva moguća demokratska sredstva, a ako ih ne bude onda zasigurno neće ponoviti riječi nekih političara koji spominju rat.

"Ko priziva to zlo, zasigurno nije dobar u glavi", zaključio je Bevanda.


(Vijesti.ba / SRNA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


guest1513508862 17.12.2017. 12:07
Zlo ti priziva tvoj Covic, njegov prijatelj Dodik, vase stranke, smradu zguzvani.
Ruby Rudall 18.12.2017. 11:32
U novoj godini ikad kad se osvrnem. Moj bankovni račun bio je 122 k. Trenutačno sam povezan s organizacijom koja nudi poslove koji se temelje na kući. Čak i novi članovi mogu doseći do 52 dolara za hr. Ne bih to mogao vjerovati kad sam prvi putt čuo za to...... Provjeri što radim ........ >>>>>>>>>>>> www.BuzzCash3.Com
Iz inozemstva (splita) 17.12.2017. 11:58
Katastrofalnom politikom,Hrvate ste protjerali iz Bosne, gosp. Bevanda. Ostali su oni na drzavnim jaslama i penzioneri. Vas ne trebaju pljuvati Bosnjaci nego vasi Hrvati.
Hvala za realan i mudar komrntsr 17.12.2017. 12:16
Iako je glas nas "normalnih ljudi", puno tiši od urlanja mržnje i nacizma, divno ga je čuti.
Hrvatica 17.12.2017. 21:55
Samo u zaglupljenoj bosanskoj javnosti i na njihovim fasistickim nacionalistickim portalima kakav je i ovaj mozes procitati da su Hrvati otjerali sami sebe iz Bosne A glavna im je obrana gradjanske BiH da toamerikanci ne zele kao da amerikanci zive u Bosni a ne Hrvati i Srbi
Hohe 18.12.2017. 00:57
Kao sto rece Alka Vuica, svaka hrvatica treba jednog bosanca:))
Realnost 17.12.2017. 12:25
Doista Sarajevo i BiH bi bili centar regije da nije nacionalisticke retoriku domacih politicara a koje podrzaje rezim Beograda i Zagreba.Sumnjam i u iskrenost o putnoj infrastrukturi a koja je uvijek aktuelna pred izbore.Za stranke u vlasti je to idealan nacin finansiranja a isto se radilo u vrijeme Tita i komunistcke partije.Sto se tice da Hrvaske prestavnike kroz medije napadaju na svakom koraku ulazi u onu nacionalisticku retoriku koju sami ti isti politicari namecu.Prestanite kritikovati Drzavu BiH i konkretno i posteno uradite nesto za gradjane BiH koji su vam ukazali povjerenje.
Livno 17.12.2017. 18:52
Pa ovaj odgovor je vrlo zlonamjeran i zeli Hrvate, zrtvu rata i Srbe agresore na Hrvatsku , pa onda i BiH izjednaciti. Ja bih se pitao, postovani IIslamisti da se prisjetite proslog rata i vidite tko Vam je pomaga i tko vas je na pocetku rata obranio..U TUzli,Mostaru,pa Cak i Sarajevu....Zalosna je i zlonamjerna politika danasnjik Islamista u BiH i ona vodi ka raspada BiH....
Ruby Rudall 18.12.2017. 11:32
U novoj godini ikad kad se osvrnem. Moj bankovni račun bio je 122 k. Trenutačno sam povezan s organizacijom koja nudi poslove koji se temelje na kući. Čak i novi članovi mogu doseći do 52 dolara za hr. Ne bih to mogao vjerovati kad sam prvi putt ču0 za to...... Provjeri što radim ........ >>>>>>>>>>>> www.BuzzCash3.Com
bosnjaci 17.12.2017. 14:43
Ko bira bosnjacima predsjednika FBiH .Bosnjaci FBiH bi isto voljeli da mogu birati svog entitetskog predsjednika tj. u FBiH,Od 1994 god. od njezina osnutka, do danas, Federacija BiH imala je ukupno deset različitih predsjednika i od tad HDZ je bio 7 puta ,SDA dva puta ,a po jedan iz SDP-a BiH, SBiH i HSP-a BiH.Da li je to pravda i ko tu kome bira entitetskog predsjednika.
UBUDUCE BOSNJACI CE ZAUZETI SVOJE STOLICE KOLIKO IH PRIPADA 17.12.2017. 14:57
Hrvatski predstavnici u tijelima vlasti znatno više zastupljeni nego što Hrvati u postocima sudjeluju u ukupnom broju stanovnika. "Hrvati su odlično pozicionirani i na federalnoj i na državnoj razini. U strukturi vlasti na federalnoj i državnoj razini, a to je golemi broj vodećih pozicija i pozicija u nadzornim i upravnim odborima, Hrvati sudjeluju s 35 %, što je dvostruko više od postotka u ukupnom broju stanovnika u BiH. U Vijeću ministara BiH također je paritet, a odluke se donose konsenzusom.
guest1513520872 17.12.2017. 15:27
Jos predsjednik drzave iz hrvatskog naroda Dragan Covic, donosi odluke, protiv BiH, a u korist Hrvatske i Srbije.Jedinstven slucaj.
Hrvatica 17.12.2017. 16:48
Hrvati ne traze nikakove privilegije nego ono sto ima svaki narod u drzavi u kojoj zivi ne zele nikim vladati niti da netko njima vlada dakle ravnopravan status BIH mozepostojati samo kao slozena drzava ili ne postojati nikako Ovo drugo bi mi bilo draze
Za@Rvaticu 17.12.2017. 17:28
kurvu vatikansku , jebem ti krunicu za bozic u polnocku, a vas rvatice vise neguzimo radi higijene jer ste zarazene Udruzenim Zlocinackim Poduhvatom
Kralj Tvrtko Bosanski 17.12.2017. 17:35
I ti to nazivas ravnopravnost? Pogledaj u Republiku Hrvatsku, ja mislim da je ta vladavina sukladna svakoj drzavotvornosti iako je fasisam u tim strukturama jako prisutan. Meni nebi bilo draze to sto ti mislis. Ali jedno bih rekao, da je gradjansko ustrojstvo najbolja alternativa. Separacije jedne etnicke skupine nece u BiH drzavi nikada proci.
Ruby Rudall 18.12.2017. 11:33
U novoj godini ikad kad se osvrnem. Moj bankovni račun bio je 122 k. Trenutačno sam povezan s organizacijom koja nudi poslove koji se temelje na kući. Čak i novi članovi mogu doseći do 52 dolara za hr. Ne bih to mogao vjerovati kad sam prvi put ču0 za to...... Provjeri što radim ........ >>>>>>>>>>>> www.BuzzCash3.Com
Prikaži još