17.12.2017. / 13:45h Regija - Predsjednik Srbije

Vučić o pismu "Pavelićevih križara": To je kampanja onih koji bi da ne spominjemo Jasenovac i Bljesak

Vučić o pismu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su prijetnje koje su mu upućene u pismu koje su potpisali "Pavelićevi križari, ustaški gerilci" dio kampanje u regionu u kojoj bi Srbi svakoga dana trebalo da se izvinjavaju, a da ne smiju ni da pomisle na žrtve iz svog naroda.

"Bolesnih ljudi imate svuda, ništa novo, s tim što je to podstaknuto jednom vrstom kampanje koja se odigrava u jednom delu regiona, a u kojoj bi Srbi svakoga dana trebalo samo da viču `izvinite, izvinite, izvinite`, a valjda ne smemo ni da pomislimo to koliko je Srba pobijeno u Jasenovcu i `Bljesku` i svim drugim zločinačkim akcijama", rekao je Vučić.

Vučiću je pismo stiglo u petak, 15. decembra, dok je bio u posjeti Kubi, a napisano je na lošem hrvatskom jeziku, kao da ga je sastavljao neko ko ne koristi redovno hrvatski jezik.

"Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak. Naš ustaški poglavnik i vođa bio je i ostao Ante, a prezime mu dobro znate Pavelić Ante. Borac za katoličanstvo protiv pravoslavlja", navedeno je u pismu.

U nastavku su upućene prijetnje da "za četnike imaju tri milijarde metaka", te da će ubiti trećinu svih Srba, drugu trećinu deportovati u logore, posljednju trećinu natjerati u katoličanstvo, dok će srpske žene "silovati da rađaju ustaške križare i gerilce".

Govoreći o neredima na na 156. večitom fudbalskom derbiju između "Partizana" i "Crvene zvezde", u kojima su učestvovali i državljani iz Hrvatske, Vučić je naveo da će u tom slučaju biti još posla za službe Srbije, te da je bilo mnogo stranaca.

"Prema prvim informacijama bilo ih je jedan ili dvojica iz Hrvatske, a sedmorica su privedeni i zadržani. Bilo je još stranaca na samom stadionu, oni su imali najznačajniju ulogu, nisu došli da gledaju kvalitet fudbala", rekao je Vučić novinarima nakon što je obišao radove na izgradnji fabrike "Cutobel" u Nišu.

On je dodao da se u iskazima privedenih vidi da nisu bili zainteresovani za kvalitet fudbala, te da će dobiti zasluženu kaznu za svoje huligansko ponašanje.

"Videćemo da li je tu bilo i nekih drugih stvari za koje postoji mogućnost za neke druge postupke i eventualno u budućnosti ozbiljnije kazne", naveo je Vučić.

On je dodao da sada službe u Srbiji sve prate i ispituju, te da smatra da su postojali određeni propusti u radu službi prije utakmice, posebno onih koji prate tržište droge i njegove zakone, jer su oni trebalo da budu upoznati sa postupcima pojedinih mafijaških bosova.

"Ali, nije to uvek sve lako upratiti, jer oni ne nose uvek telefone, skrivaju se iza svih mogućih, ali na kraju krajeva smo dobro reagovali, svi su pohapšeni i tu je i Bezbednosno-informativna agencija /BIA/ odigrala dobar posao", rekao je Vučić.

On je naveo da policiji nije bilo lako da sve ustanovi na licu mjesta, te da je BIA još tokom nereda dostavila podatke o kojim licima se radi i sa kojih prostora bivše Jugoslavije su došli, kao i iz kojih drugih zemalja u okruženju.

"Tek tada su ta lica pohapšena i privedena. Ne mislim da će lako dolaziti sledeći put da pokušavaju u Srbiji da naprave bilo kakve nerede, a mi ćemo umeti da rešavamo svoje stvari i da ljudima obezbedimo sigurnost i bezbednost na utakmicama. Mislim da je ovo bio poslednji signal na koji način treba da se reaguje u budućnosti, reagovaćemo ozbiljno, oštro i odgovorno", istakao je Vučić.

 

(Vijesti.ba / SRNA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Pederu 17.12.2017. 17:25
a sto zelis da Bosnjaci nespominju genocid u Bosni koji je uradio tvoj svrbaljski pogani narod
Derim 17.12.2017. 18:09
Pavelić nikad nije granatirao Beograd kao Srbi Zagreb niti ubio 1600 djece kao pojedini u Sarajevu samo presuda da je Srbija odgovorna za nesprecavanje genocida govori sve o srpskom rukovodstvu koga je Srbija osudila za zločine? Da niste slučajno nekoga od škorpiona koji se vide kako streljanu po Srebrenici, vaša politika je sramota za civilizirani svijet
Ruby Rudall 18.12.2017. 11:41
U novoj godini ikad kad se osvrnem. Moj bankovni račun bio je 122 k. Trenutačno sam povezan s organizacijom koja nudi poslove koji se temelje na kući. Čak i novi članovi mogu doseći do 52 dolara za hr. Ne bih to mogao vjerovati kadd sam prvoi put čuo za to...... Provjeri što radim ........ >>>>>>>>>>>> www.BuzzCash3.Com
Prikaži još