17.12.2017. / 18:37h Crna hronika - Potraga za mladićem nestalim u Miljacki

Solak: Nismo našli ništa što bi nas navelo na neki trag

 Solak: Nismo našli ništa što bi nas navelo na neki trag
Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak večeras je izjavio Feni da je od jutros, kad su uspostavili bazu operacije na Kamberovića polju u Zenici, u potrazi za mladićem koji je upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, bilo angažirano oko 150 pripadnika FUCZ, sa stotinjak volontera, te pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u dijelu potrage od ušća Lašve prema Doboju.

Ističe da su danas pretraživali dionicu dugu 130 kilometara, te da nisu našli ništa što bi ih navelo na neki trag.
 
- Imali smo nekih sumnji, na neka mjesta koja smo posebno pretraživali, ade, takozvane vodene džepove. U Zavidovićima smo imali jednu veliku nakupinu otpada, granja, pa smo, koristeći građevinsku mašinu sve to uklonili, pregledali s ljudima i nismo našli ništa - kazao je Solak.
 
Dodao je da su pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite sa svojim službama, vatrogascima pretraživali dio rijeke Miljacke, a GSS Sarajevo i GSS Visoko od ušća Miljacke u Bosnu prema Visokom. Također, nisu imali nikakve rezultate.
 
Solak napominje da je voda poprilično opala, negdje više od metar u odnosu na to kako je bilo jučer.
 
- Mislimo da, i ako je tijelo negdje na površini bilo, da je možda ostalo sa strane zaglavljeno. Vidjet ćemo u narednom periodu šta će biti - kazao je direktor FUCZ.
 
Napomenuo je da će tokom noći raditi na osmatranju, jer je nemoguće tokom noći bilo kakve aktivnosti vršiti na vodi.   
 
(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!