07.02.2018. / 10:42h Komentari - Gradimir Gojer

Lažima u ponor ili od Udruženog zločinačkog pothvata do Kalifata

Lažima u ponor ili od Udruženog zločinačkog pothvata do Kalifata
Pokušaj Dragana Čovića da krajnje diskriminirajućim izbornim zakonom pokuša nekoga natjerati da prihvati sve što HDZ traži je providan i za prosječne političke kibice. Ne radi se tu o zaštiti Hrvata nego kriminalizirane skupine onih koji bi da dobiju nove mandate.

Piše Gradimir Gojer za Vijesti.ba

Ono što je odlučilo vođstvo HDZ-a je put u pakao i samouništenje ove političke stranke. Jer,što znači tzv. Livanjska deklaracija, što znače providne i krajnje naivistički koncipirane priče o islamskom kalifatu na tlu Bosne i Hercegovine? Ništa. Jer, cijeli civilizirani svijet se uvjerio da je presudom o UZP presuđeno fašističkoj tvorevini paradržavnoga tipa Herceg Bosni. I to jednom za sva vremena.

Snivati nove snove o Herceg Bosni nije ništa drugo nego podgrijavanje političkoga kadavera. Naravno pojavljuju se u Čovićevoj retorici i riječi kaomobilizacija cijelog hrvatskoga puka u BiH.

Mobilizacija za šta, a pogotovo za koga? Jedna politička stranka i jedan parapolitički organ, HNS, trebali bi nekoga valjda uplašiti.

Laž je ono sa čim se hoće prije svega obmanuti ono malo Hrvata što je ostalo u BiH zahvaljujući politici HDZ-a i njihove političke sabraće iz Republike Srpske, koji su uspješno obavili operaciju etničke purifikacije ovog dijela Bosne i Hercegovine. Pokušaj Dragana Čovića da krajnje diskriminirajućim izbornim zakonom pokuša nekoga natjerati da prihvati sve što HDZ traži je providan i za prosječne političke kibice. Ne radi se tu o zaštiti Hrvata nego kriminalizirane skupine onih koji bi da dobiju nove mandate.

Laž je ta kojom se skupina oko Čovića služi u namjeri da obmane svoj narod i međunarodnu zajednicu.
To je laž koja jednu stranku i jedan koncept razgradnje BiH vodi u ponor. Optužbe o nekakvomkalifatu dimne su bombe za jednokratnu uporabu.

Zato bi Čoviću bilo korisnije da počne rješavati ekonomske snizilice u kojima Hrvati kao i drugi građani ove zemlje žive.

Sve laži će ostati samo kao uspomena na vaše nečasne radnje a vi se gospodo okrenite spašavanju vlastitog obraza.

Ali bojim se da je i za to kasno!

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 90

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još