12.02.2018. / 16:35h Politika - Narodna skupština RS

Višković i Brčkalo tvrde da su ružne riječi pale 'u žaru parlamentarne borbe'

Višković i Brčkalo tvrde da su ružne riječi pale 'u žaru parlamentarne borbe'
Šefovi klubova poslanika SNSD-a i PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Radovan Višković i Miroslav Brčkalo tvrde da su otklonili sve nesuglasnice zbog kojih su na današnjoj sjednici entitetskoj parlamenta koristili i psovke.

U zajedničkoj izjavi novinarima su istakli da se njihov verbalni sukob dogodio “u žaru poslaničke borbe”.

Višković je priznao da je burno reagovao tokom dijela Brčkalovog izlaganja, ali da se “ništa strašno” nije dogodilo.

- Brčkalo je rekao nešto što se meni u tom momentu učinilo kao dodatna provokacija, da ne možemo da slušamo izlaganja i reagovao sam kako sam reagovao. Ovo je parlamentarna borba i u tom žaru nekada nešto nekome kažemo, ali to ne znači da od toga trebamo praviti scene. Ovo nije ni prvi, ni zadnji put da govorimo jedni drugima ono što u tom momentu i ne mislimo, ali budemo isprovocirani određenom situacijom – rekao je Višković.

I Brčkalo uvjerava da se ništa strašno nije dogodilo u skupštinskoj sali, što nije dio parlamentarane borbe.

Tokom replika mu je, kaže, Višković više puta “nešto” dobacio i onda je i on  reagovao.

- Trudim se, inače, da u svim diskusijama izvažem riječi koje koristim. Nikoga lično ne želim diskvalifikovati, pa očekujem neku vrstu korektnosti i s druge strane - rekao je šef Kluba poslanika PDP-a.

Ovaj verbalni sukob dogodio se danas u entitetskom parlamentu tokom višesatne poslaničke rasprave o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije, po hitnom postupku.


(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!