12.02.2018. / 18:41h Politika - Asim Sarajlić za Vijesti.ba

Uskoro odluka o smjeni Konakovića, bilo bi moralno da vrati mandat

Uskoro odluka o smjeni Konakovića, bilo bi moralno da vrati mandat
Predsjednik sarajevskog Kantonalnog odbora SDA Asim Sarajlić potvrdio je za Vijesti.ba da će odluku o smjeni kantonalnog premijera Elmedina Konakoviću donijesti KO SDA Sarajevo. Sarajlić nam je rekao kako je imao konsultacije sa svim predstavnicima općinskih odobra, te da im je dao rok od 48 sati da analiziraju stanje, i utvrde koji su to ljudi koji po saopštenjima Konakovića napuštaju SDA.

"U narednih 48 sati zasjedat će Izvršni i Kantonalni odbor i mi ćemo donijeti svoje odluke. Ovo što on radi je nemoralno, da na ovakav način istupa za ljude za koje je imao priliku da glasa i da da svoje mišljenje. Kada je riječ o smjeni direktora ViK-a, on je u svojoj elaboraciji hvalio ZOI i gospodina Hubijara. Očito da on vodi lične ratove i da postupa po matrici koja je ranije utvrđena. Neke kolege su me na ovo upozoravale još ranije, da do ovoga može da dođe", kaže Sarajlić.

Dodaje da je stanje u kantonalnoj organizaciji SDA stabilno unatoč informacijama da Klub SDA u Skupštini napuštaju još tri zastupnika.

"Informiran sam da su Klub napustila trojica zastupnika - Okerić, Ademović i Mekić. Treba vidjeti jesu li tu lični motivi ili interesi, je li ih premijer nečim zadužio, o tome će biti polemike u javnosti. Ono što vam mogu reći da je njihov potez nemoralan. Da stranci koja ih podržava od 2014. okrenu leđa zaradi ličnih interesa, okrenu leđa gospodinu Izebegoviću, okrenu leđa organu čiji su član, u organu koji, podsjećam, Konakoviću dao 30 puta jendoglasnu podršku i njemu i Vladi. To je žalosno, ja ga ponovo pozivam da da ostavku. Bilo bi moralno da mandat vrati", zaključuje Sarajlić u izjavi za Vijesti.ba.

 

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još