13.02.2018. / 10:47h Regija - Žestoke kritike

Hebrang: Srbija je agresor, a Vučić dok hoda po Hrvatskoj misli da je u Srbiji

Hebrang: Srbija je agresor, a Vučić dok hoda po Hrvatskoj misli da je u Srbiji
Bivši potpredsjednik Vlade Hrvatske Andrija Hebrang je tokom gostovanja na HRT podsjetio na rezoluciju Vijeća Europe u kojoj stoji da bez istine nema pomirbe. Tako je komentirao posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvstskoj.

-  Istina je ta da je Srbija bila agresor, da se rat vodio isključivo na prostoru Republike Hrvatske, da noga hrvatskog vojnika nije stupila ni korak na teritorij Republike Srbije, da je ovdje počinjena šteta od 250 milijardi dolara, rekao je Hebrang.  

Ključan problem vidi u tome što se po njegovom mišljenju,  nismo dogovorili tko je bio agresor, a tko žrtva. Ističe da se odnos Srbije i Hrvatske ne može povezivati s Francuskom i Njemačkom koje su nakon Drugog svjetskog rata osvarile pomirbu.

Rekao je i kako se kuća ne gradi od krova već od temelja aludirajući da povjerenstva koja se planiraju osnovati s ciljem poboljšanja odnosa između dvije zemalja- neće ispuniti svrhu. Hebrang smatra kako je predsjednik Vučić posljednja osoba s kojom bi se trebalo razgovarati o pomirenju.

- On dok hoda po Hrvatskoj- misli da je u Srbiji, rekao je Hebrang.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Abc 13.02.2018. 11:12
Sta vise zabraniti mu dolazak kako u Hrvatsku tako i u BIH jer on je cetnik dokazani iz proslosti..Smrt Fasizmu Sloboda Narodu !!!
Abc 13.02.2018. 11:09
Svska cast gosp. Hebrang..slazem se da je vucko posljedna osoba sa kojom se treba razgovarati...
Orginalni Triple B 13.02.2018. 11:37
Trebali su Vučka u Kninu ili Glini dočekati. Posljednji put je bio tamo 1995. godine. Dizao moral ojađenim četnicima i SAO knindžama.
Prikaži još