13.02.2018. / 13:01h Regija - Nakon sastanka sa Vučićem

Jandroković: Prihvatio sam poziv, uskoro idem u Beograd

Jandroković: Prihvatio sam poziv, uskoro idem u Beograd
Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o nizu tema, kao što su pitanja nestalih i zaštita nacionalnih manjina te istakao da je prihvatio poziv i da će uskoro posjetiti Beograd.

Napomenuo je da susreta šefova parlamenata Srbije i RH nije bilo od 2010.
 
Predsjednik Vučić mu je, kazao je, prenio poziv predsjednice srpskog parlamenta Maje Gojković.
 
"Poziv sam prihvatio i uskoro ću posjetiti Beograd", rekao je Jandroković novinarima u parlamentu i dodao da je sa Vučićem razgovarao i o situaciji u jugoistočnoj Evropi.
 
Na pitanje šta misli o zahtjevu da se predsjednik Vučić izvini prije dolaska, Jandrković je rekao da ne želi to da komentariše jer nije učestvovao u pripremi posjete.
 
"Posjeta ima svoj sadržaj, dogovoren je čitav niz aktivnosti. Hrvatska zna što je bila istina, da je Domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost. Srpski predsjednik očito o tome ima neka druga razmišljanja", rekao je.
 
Upitan da li je u razgovoru stekao utisak da je Vučić ista osoba koja je 1995. govorila u Glini ili se promijenio, predsjednik Sabora je rekao da nije psiholog, već predsjednik Sabora, koji brani interese Hrvatske i nastoji da to čini na najbolji način.
 
"Smatram da je važno voditi dijalog, jer bez dijaloga nećemo riješiti nijedno bitno pitanje. Manje me zanima ko šta misli, zanimaju me interesi RH", odgovorio je Jandroković.
 
Govoreći o jučerašnjem protestu protiv posjete predsjednika Srbije na Trgu bana Jelačića, na kojem su bili i vodeći ljudi udruženja veterana i saborski zastupnici vladajuće HDZ, a koje je predsjednica nazvala "marginalcima", Jandroković je rekao:
 
"Mi živimo u demokratiji, svako može izraziti svoje mišljenje, to se juče dogodilo, nisu ovo prvi protesti. Meni protesti ne smetaju".

 

(Vijesti.ba / Tanjug)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!