13.02.2018. / 14:45h Politika - Nedeljko Čubrilović za Vijesti.ba

Neću biti kandidat za pojedinačne funkcije, ne isključujemo mogućnost razgovora sa opozicijom

Neću biti kandidat za pojedinačne funkcije, ne isključujemo mogućnost razgovora sa opozicijom
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) i zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović otkrio je u razgovoru za Vijesti.ba da ne pretenduje ni na jednu od pojedinačnih funkcija za koje će građani RS glasati u oktobru.

Budući da DNS na izborima želi kandidata ili za predsjednika RS-a ili člana Predsjedništva BiH, Čubrilović je direktno odgovorio na pitanje Vijesti.ba vidi li se kao kandidat za jednu od pomenutih funkcija.

"Ne. To je najprecizniji odgovor na ovo pitanje", poručio je Čubrilović.

Kako je istakao, DNS je formirao platformu sa kojom će ući u pregovore sa potencijalnim saradnicima u koaliciji za predstojeće izbore. 

"U ovom trenutku nisu isključene nikakve mogućnosti od ponuđenih", rekao je Čubrilović na upit da li razgovori o mogućem partnerstvu uključuju i Savez za promjene.

U razgovoru za Vijesti.ba, predsjednik NSRS i zamjenik predsjednika DNS-a osvrnuo se i na odnose u vladajućem bloku.

"Uvijek ima problema i sukobljavanja po pojedinim pitanjima. Nismo istomišljenici, ali se uvijek iznađe kompromisno rješenje", kazao je on. 

Upitan da li su pitanja poput rudnika "Ljubija" ili različite ambicije DNS-a i SNSD-a kada su u pitanju kandidati za pojedinačne funkcije ugrozili partnerstvo dviju političkih stranaka, Čubrilović je istakao kako pojedinačne situacije ne treba vezati za koaliciju.

"Ova koalicija u RS starija je od svih pojedinačnih problema i traje gotovo 20 godina. Lako je nešto razvaliti, ali treba to graditi. Ako nešto gradite toliko godina, ne znam da li ijedan pojedinačni slučaj može to da poremeti", poručio je, između ostalog, zamjenik predsjednika DNS-a.

Čubrilović je za Vijesti.ba govorio je i o odnosima vlasti i opozicije, rezultatima koji su postignuti u proteklom mandatu, ali i o mogućnosti da se njegovo ime nađe na "crnoj listi" SAD, te kupovini oružja za Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS. 

Kompletan intervju sa predsjednikom NSRS i zamjenikom predsjednika DNS-a biće objavljen večeras na portalu Vijesti.ba.

N.Ć.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!