14.02.2018. / 08:10h BiH - Sarajevo

Vijeće ministara BiH danas o izmjenama zakona o OSA-i

Vijeće ministara BiH danas o izmjenama zakona o OSA-i
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pripremilo je Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) o kojem bi danas trebalo da se izjasni Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH kojeg je pripremilo Ministarstvo finansija i trezora.

Bit će razmatran i Nacrt okvirnog sporazuma o zajmu između BiH i Razvojne banke Vijeća Evrope za finansiranje projekta regionalnog vodosnabdijevanja "Plava voda", najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje sporazuma o statusu između Evropske unije i BiH o djelovanjima koje izvršava Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu u BiH.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Informacija o postupku pred Evropskim sudom za ljudska prava i prijedlog za zaključivanje prijateljske nagodbe u slučaju "Imširović protiv BiH" i "Emkić protiv BiH".

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!