14.02.2018. / 12:42h Crna hronika - Putem društvene mreže

Doboj: Lažnim predstavljanjem iznuđeno 11.894 KM

Doboj: Lažnim predstavljanjem iznuđeno 11.894 KM
Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv lica čiji su inicijali Z.A. iz Zvornika zbog sumnje da je putem društvene mreže izvršilo krivična djela prevara i iznuda, ostvarivši protivpravnu korist od 11.894 KM.

Sumnja se da je lice Z.A. u drugoj polovini 2017. godine putem "Fejsbuka" stupilo u kontakt sa oštećenim licem sa područja Doboja, lažno mu se predstavilo i počelo razmjenjivati poruke radi stupanja u brak, nakon čega je oštećenog navelo da uplati određeni iznos novca radi upoznavanja te zajedničkog odlaska u inostranstvo, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Poslije određenog vremena sa različitih profila i uz različite prijetnje, lice Z.A. je od oštećenog tražilo da uplati još novca na bankarski račun i putem pošte na ime Z.A, što je oštećeno lice i učinilo, te je u više navrata uplatilo novac u ukupnom iznosu od 11.894 KM.

Službenici policijske uprave Doboj u saradnji sa policijskim službenciim PU Zvornik, su 12. februara pretresli stan i druge prostorije, kao i vozilo koje koristi Z.A. i tom prilikom oduzeli mobilne telefone, prenosne računare, SIM kartice, novac u različitim valutama, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Policijski službenici PU Zvornik su isti dan uhapsili lice Z.A. i predali u nadležnost Policijske uprave Doboj.

Nakon kriminalističke obrade, lice Z.A. je juče uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.


(Vijesti.ba / SRNA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!