12.03.2018. / 15:17h Crna hronika - PU Prijedor

Tri lica oštetila preduzeće za oko 60.000 KM

Tri lica oštetila preduzeće za oko 60.000 KM
Prijedorska policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaje protiv lica čiji su inicijali P.K. /43/, V.S. /45/ i R.Z. /43/ iz Prijedora zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja pričinili materijalnu štetu preduzeću za distribuciju električne energije u ovom gradu od oko 60.000 KM.

Iz Policijske uprave Prijedor je saopšteno da se P.K. tereti da je kao službeno lice preduzeća za distribuciju električne energije u Prijedoru od 2011. do 2014. godine zloupotrebio službeni položaj tako što je prilikom priključenja novih potrošača na elektroenergetsku mrežu, umjesto uplate priključne takse putem banke, od potrošača uzimao novac u gotovini, koji nije uplaćivao na račun preduzeća, već ga je protivpravno zadržavao za sebe.

"P.K. se tereti i da je, bez znanja i saglasnosti nadležnih u preduzeću, samoinicijativno priključivao potrošače na elektroenergetsku mrežu, sačinjavajući pri tome zapisnike, a u elektronsku bazu podataka preduzeća unosio neistinite podatke, te nezakonitu prijavljivao i odjavljivao potrošače u elektronski sistem i pri tom preduzeće oštetio za 48.165 KM", navode iz policije.

V.S. i R.Z. se terete da su kao službena lica istog preduzeća, tokom 2016. i 2017. godine, zloupotrijebila službeni položaj, na način da su prilikom priključenja novih potrošača na elektroenergetsku mrežu, od njih uzimali novac u gotovini, a koji nisu uplaćivala na račun preduzeća, već su ga zadržavali za sebe.

Na ovaj način osumnjičena lica su preduzeće oštetila za 11.771 KM i istovremeno ostvarila protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.


(Vijesti.ba / SRNA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!