13.03.2018. / 12:56h Crna hronika - MUP TK

Tuzla: Uhapšena lica koja su djecu prisiljavala na prosjačenje

Tuzla: Uhapšena lica koja su djecu prisiljavala na prosjačenje
U pretresu stambenog objekta u tuzlanskom naselju Mihatovići uhapšena su dva lica zbog sumnje da su prisiljavala maloljetnu djecu na prosjačenje, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.A. /32/ i A.Š. /35/ zbog sumnje da su od januara 2017. do marta 2018. godine, radi sticanja imovinske koristi prisiljavala na prosječenje najmanje četvoro maloljetne djece.

Nakon kriminalističke obrade A.A. i A.Š. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu trgovina ljudima predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, dok su žrtve prosjačenja predate u nadležnost Centra za socijalni rad Tuzla, radi smještaja u prihvatilištu.

MUP Tuzlanskog kantona, u saradnji sa nadležnim organima, nastavlja rad na otkrivanju slučajeva prisilnog prosjačenja s ciljem suzbijanja i identifikacije izvršioca ovih krivičnih djela, te potpune zaštite žrtava, posebno kada je riječ o djeci.

Pretres je izvršen po naredbi Kantonalnog suda Tuzla.


(Vijesti.ba / SRNA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!