13.03.2018. / 14:41h Politika - Sarajevo

Počeo sastanak koalicije u FBiH kod Čavare

Posljednje sjednice u Parlamentu održane su još u januaru, a posljednja redovna sjednica Vlade FBiH bila je 8. februara.

Počeo je sastanak kod predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, kojem prisustvuju predstavnici izvršnih i zakonodavnih vlasti u BiH.

Ovo je treći sastanak po redu na kojem se pokušava prevazići kriza i zastoj u radu Vlade i Federacije BiH, te premostiti nesuglasice između partnera u vladajućoj koaliciji.

Čavara se nada pozitivnom ishodu. S druge strane poslanik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović kaže da dok Vlada FBiH ne počne raditi, ne mogu se očekivati ni sjednice domova Parlamenta FBiH.
 
Predsjedavajući Predstavničkog doma federalnog Parlamenta Edin Mušić je gostujući na FTV konstatovao da je Federalni parlament u latentnoj krizi od sredine decembra prošle godine, dok prema mišljenju predsjedavajuće Doma naroda Lidije Bradare, odnosi u Vladi FBiH su poremećeni, pa se i kriza prenosi na rad Parlamenta.
 
Oboje su konstatovali da razgovor i dogovor nemaju alternativu.
 
Mušić je konstatovao da je Federacija BiH složen sistem, u kojem mora postojati dogovor i sinergija.
 
"Mjerljivi parametri u periodu mandata ove Vlade i ovog Parlamenta su pozitivni i skoro svi imaju uzlazni trend, što bi trebalo nastaviti dalje", smatra predsjedavajući Predstavničkog doma.
 
Bradara je istakla da su problemi među koalicionim partnerima nastali onog momenta kada je prestao razgovor.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!