14.03.2018. / 16:25h Politika - Sjednica Predsjedništva

PDP: Uvjereni u pobjedu Ivanića i Govedarice

PDP: Uvjereni u pobjedu Ivanića i Govedarice
Predsjedništvo PDP-a usvojilo je danas je u Istočnom Sarajevu koncept izborne kampanje, plan rada Glavnog izbornog štaba i potvrdilo kandidature Mladena Ivanića /PDP/ za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i Vukote Govedarice /SDS/ za predsjednika Republike Srpske.

"Potpuno smo uvjereni u pobjedu. Očekujemo veliku podršku građana na predstojećim izborima kako bismo pobijedili u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, i da osvojimo najveći broj mandata u Narodnnoj skupštini Republike Srpske otkako PDP postoji", izjavio je novinarima predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On je rekao da očekuje značajnije učešće PDP-a i u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Prema njegovim riječima, na današnjoj sjednici Predsjedništva PDP-a bilo je riječi o aktuelnim političkim i ekonomskih pitanjima.

"Predsjedništvo PDP-a dalo je punu podršku nastojanjima Kluba poslanika naše stranke da u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zajedno sa kolegama iz Saveza za promjene, nastave sa djelovanjem po pitanju podnošenja interpelacija o ključnim životnim temama, važnim za građane Republike Srpske", rekao je Borenović.

On je najavio da su u pripremi još dvije interpelacije, i to o demografskoj politici Republike Srpske i o borbi protiv korupcije i kriminala.

"Već sljedeće sedmice ćemo u parlamentu razgovarati o interpelaciji o zdravstvenom i penzionom sistemu Republike Srpske, kao i o interpelaciji o javnim preduzećima", naveo je lider PDP-a.

Borenović je istakao da je data podrška parlamentarnoj inicijativi na nivou BiH za skeniranje glasačkih listića i video-nadzora kako bi se obezbijedili fer, pošteni i demokratski izbori, a izborni rezultati u skladu sa voljom građana, a ne izbornim inženjeringom.

Odgovarajući na novinarska pitanja, on je rekao da unutar Saveza za promjene nema disonantnih tonova u vezi sa predstojećom izbornom kampanjom i utvrđivanjem listi kandidata za ključne funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou Republike Srpske i BiH.

"Stavljena je tačka na predizborni proces kada su u pitanju dvije ključne funkcije - član Predsjedništva BiH i predsjednik Republike Srpske. Očekujem da će kandidature Ivanića i Govedarice biti potvrđene na zajedničkom sastanku stranaka Saveza promjene", rekao je Borenović.

On je podržao inicijativu NDP-a o zajedničkom konceptu i planu predizbornih aktivnosti, što podrazumijeva i utvrđivanja kandidatskih listi, njihovih nosilaca i prijedloga za nosioce najvažnije funkcije.

"Imamo Program obnove Republike Srpske, kao i ljude koji su spremni da to provedu, da obezbijede ekonomsku, moralnu i demografsku obnovu Srpske. Nama nisu potrebni sukobi ni ratovi, nama treba mudrosti i odgovornosti", zaključio je predsjednik PDP-a.


(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!