26.04.2018. / 19:30h Ekonomija - Rezidencijalna stanogradnja

Edin Batlak: Uskoro dva rezidencijalna objekta u Mostaru

Edin Batlak: Uskoro dva rezidencijalna objekta u Mostaru
U Mostaru poslije višedecenijske gradnje kolektivnih objekata stanovanja koji su vlasnicima stanova isključivo pružali samo mogućnost stanovanja pristupilo se konceptu rezidencijalne gradnje stanova što pruža novi kvalitet življenja koji se može definirati izrekom ''ovdje se samo ne stanuje, ovdje se kvalitetno živi''.

Naš sugovornik gospodin Edin Batlak,direktor firme Agency Plus d.o.o. iz Mostara koja je ovlašteni ekskluzivni agent za prodaju nekretnina u novim projektima rezidencijalnog stanovanja u Mostaru, govorio je o skoroj izgradnji  dva ovakva objekta u Mostaru.
 
- Gospodine Batlak možete li nam reći nešto više o konceptu rezidencijalne stanogradnje u Mostaru, zašto se pristupilo ovakvom tipu gradnje i šta oni donose novo i kvalitetnije u odnosu na klasični široko primijenjeni način stanogradnje?

 
BATLAK: Hvala vam na tome što ste prepoznali ovaj koncept i ukazali priliku da se sa istim upozna šira javnost. Koncept rezidencijalne  stanogradnje je u svijetu raširen, a u Bosni i Hercegovini na nekoliko projekata je primijenjen u Sarajevu. Osobno osjećam veliko zadovoljstvo što se u Mostaru realiziraju dva projekta ovakvog koncepta jer između ostalog to govori da se Mostar prepoznaje i razvija kao sredina pogodna i atraktivna za ovakve projekte. Nakon realizacije ovih projekata ubijeđen sam da će postati trendom stanogradnje.

Današnji tempo života ne ostavlja mnogo prostora poslovnom čovjeku da se posveti sebi,dobrom i zdravom životu,kvalitetnom stanovanju gdje će za sebe naći toliko potrebni mir i sve to ostvariti u živoj gradskoj jezgri. No, ovi mostarski projekti svakom stanaru rezidencije upravo pružaju mogućnost  za ostvarenje naprijed navedenog. Pored izvanrednih stanova kako po pitanju komoditeta i kvaliteta stanarima na raspolaganju stoje auto garaža,bazen, fitness i dvorište.

Poslije napornog radnog dana stanar ne mora tragati za udaljenim rekreativnim mjestom već će to ostvariti na svom kućnom pragu, a ako se želi odmoriti meditirajući uz žubor Neretve ili panoramski pogled na Mostar  to će zadovoljstvo konzumirati u jednom od dva projekta. Naš narod kaže da zdrav i sadržajan život nema cijenu i svako je sa time prije ili kasnije saglasan u svom životnim vijeku. Ako vam se to nudi onda je luksuz takvu šansu propustiti.  Vlasnik ovakvog stana neće imati potrebu za vikend kućom pa se time ostvaruje i ušteda u budžetu. Kao agent prodaje klijentima imamo potrebu naglasiti: ''Mi ne prodajemo stanove, mi prodajemo priliku za zdrav i ugodan život''.Ukratko rečeno kupovinom nekretnine u ovim projektima svaki pojedinac investira u sebe i porodicu. Sa zadovoljstvom mogu reći da klijenti prepoznaju kvalitet i prednost  koncepta jer u ovoj početnoj fazi gradnje imamo čvrsto rezerviranih trećinu stanova i garažnih mjesta.
 
- Možete li nas upoznati sa pomenutim projektima?
 
BATLAK: Projekti su zbog  karaktera zaslužili imati svoje ime pa se tako jedan projekat zove Belvedere a drugi Cesar's Residence. Vjerujem da se iz imena da naslutiti da Belvedere odmah asocira na predivan pogled iz više zone na Mostar, dok ime Cesar's Residence upućuje na carski visoki standard življenja pored vode. Da ne bi bilo dvojbi po pitanju kvalitete i komoditeta odgovorno izjavljujem da nema razlike između ova dva projekta, jedino što ih razlikuje jeste položaj tj.lokacija. Obje lokacije su iznimno kvalitetne. Ono što me kao poslovnog čovjeka i Mostarca čini sretnim jeste činjenica da su oba investitora kojiimaju iza sebe investitorsko iskustvo naglasak stavili na kvalitet, a ne na profit po svaku cijenu. Cjenovno je neznatna i zanemarljiva razlika između stanova u ovim projektima i stanova u ''spavaonicima'', a kvalitete su neuporedive.
 
Također želim naglasiti da su arhitekti izvanredno interpolirali svoje projekteu staru urbanu jezgru i za posljedicu ćemo imati rast vrijednosti nekretnina u okolini. Nakon implementacije gradnje ovih projekata siguran sam da će ostali investitori biti upućeni na visoke standarde gradnje jer u protivnom neće moći računati na dobar tržišni plasman svojih nekretnina.
 
- Prezentirajte nam, ako možete, projekt po projekt pa predlažemo da krenete odozdo prema gore ili od vode prema zoni uviše.
 
BATLAK: Prema vašem zahtjevu krenuti ćemo tim redoslijedom
 
Projekt ''Cesar's Residence''
 
fasada-cesars-residence
 
- Investitor ''Cesars d.o.o.'' Mostar na čelu sa direktorom Mehmetom Ince u Lacinoj ulici u naselju Carini,na pola puta između trga Musala i Carinskog mosta  na samoj obali Neretve realizira ovaj projekt. Od zgrade do centra grada potrebne se 2-3 minute laganog hoda i svaki gradski sadržaj je na dohvat ruke. Spratnost objekta je ukupno šest etaža i to:dvije suterenske etaže, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Kada se pomenu suterenske etaže važno je reći da je to gledajući iz perspektive ulice na čijem nivou je smješteno prizemlje objekta. U suterenskoj etaži -2 smješteni su bazen,sauna,fitness sala i ostave za jedan broj stanova.

U ravni ove etaže nalazi se dvorište za odmor,sunčanje,razonodu, pecanje u Neretvii sl. Nadam se kada se pomene Neretva da je izlišno trošiti riječi kojima bi se opisao ugođaj ove ljepotice. Na etaži suteren -1 nalaze se dva stana, te dio garaže sa 12 parking mjesta. Isti sadržaji se nalaze i na prizemlju,  s tim da u garaži ima 11 garažnih mjesta i auto lift platforma za spuštanje auta na etažu -1.Na prvom i drugom spratu je po 7 stanova različitih površina od 64,00m2-117,00m2. Na potkrovnoj etaži su dva penthousa od 212,00m2 i 264,00 m2.Znači sve zajedno 20 stanova i 23 garažna mjesta. U ponudi su stanovi različitih struktura: jednosobni,dvosobni i trosobni. Svaki stan ima terase koje su neophodne jer se u Mostaru skoro pola godine živi u vanjskom prostoru.
 
cesars-residence-druga

Iz nabrojanih sadržaja je vidljivo da u objektu nema poslovnih sadržaja što stanarima osigurava potpuni mir. Kvaliteta ugrađenih materijala i opreme je najvećeg ranga.

Očekivano vrijeme useljenja je februar 2019.godine.

Vaši čitaoci mogu se podrobnije upoznati sa projektom na našoj stranici www.agencyplus.ba, dok će u narednih 10-tak dana na posebnoj stranici www.cesars-residence.agencyplus.ba imati sve najdetaljnije informacije u slici i riječi.
 
 
Projekt Belvedere
 
fasada-belvedere
 
Ovaj projekat realizira investitorski dvojac Kenan Bajramović i Đenan Demirović na samom početku naselja Bjelušine u ulici Partizanski put, na udaljenosti od 30-tak metara od magistralnog puta M17 koji omogućava brzu i jednostavnu komunikacijsku povezanost sa svim gradskim sadržajima. Obzirom da se objekat nalazi ravno iznad Lučkog mosta do istog, kao i do Starog grada sa Starim mostom potebno je 3-4 minute laganog hoda. Pozicija objekta stanarima pruža predivan panoramski pogled na cijeli Mostar što je istinski raritet i privilegija.
 
Spratnost objekt je ukupno šest etaža : suteren -2 na kojoj je smještena garaža sa 12 parking mjesta u koju se ulazi direktno sa lokalne komunikacije,suteren -1 gdje je smješten bazen,sauna,fitness sala. U ostatku objekta smješteno je 11 stanova i to : po 3 stana u prizemlju,prvom i drugom spratu, te u potkrovlju dva penthousa. U ponudi je jedan jednosobni stan od 33,00 m2 dok su svi ostali stanovi dvosobni od 71,00m2-89,00 m2 i penthousi dvosobni od 90,00m i 112,00m2. Svaki stan ima prostrane predivne terase.
 
belvedere-stan-11-db-3-denoiser
 
I u ovom objektu također nema poslovnih sadržaja koji na bilo kakav način mogu uznemiravati  stanare i susjedstvo . Kvaliteta materijala i opreme je najvećeg ranga .
 
Očekivano vrijeme useljenja je februar 2019.godine.
 
Sa projektom čitaoci se mogu detaljnije upoznati na stranici www.agencyplus.ba , dok će u narednih 10-tak dana na posebnoj stranici www.belvedere.agencyplus.ba imati sve detaljnije informacije u slici i riječi.
 
- Gospodine Batlak hvala na iscrpnim informacijama. Za kraj, da li očekujete još ovakvih projekata?

 
BATLAK: Ponovit ću iskazano zadovoljstvo sa značajnim investitorskim iskorakom u Mostaru sa željom da ga ubuduće prati i drugi investitori a sve u interesu približavanja Mostara svjetskim trendovima i rezultatima koji će time biti polučeni. Želim zahvaliti investitorima što su prodaju povjerili našoj firmi, a siguran sam da ćemo povjerenje opravdati kao firma koja je mnogo više od uobičajenog real estate agenta obzirom da iza nas stoji dvodecenijsko iskustvo u sektoru investicija. Vama još jednom velika hvala na prostoru i povjerenju.
 
 
(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak