16.05.2018. / 10:38h Svijet - Gaza

Dok Palestina oplakuje mrtve, ubijena još dvojica demonstranata

Dok Palestina oplakuje mrtve, ubijena još dvojica demonstranata
Izraelske snage jutros su ubile još dva Palestinca dok traje ukop više od 60 Palestinaca koji su ubijeni u masakru na granici Gaze i Izraela tokom demonstracija u ponedeljak, prenosi Reuters.

Više hiljada palestinskih demonstranata koji su protestirali protiv izraelske okupacije, nasilja i otvaranja američke ambasade u Jerusalemu, danas se povuklo kako bi obavili ukop i dženazu ubijenih, ali nisu napustili privremeni logor na granici Gaze i Izraela.
 
Stotine Palestinaca okupilo se na dženazi osmomjesečne Leila al-Ghandour, koja je ubijena tokom protesta. Tijelo djevojčice je umotano u palestinsku zastavu.
 
- Pustite je još malo, prerano je da ode – plačući je govorila njena majka. Porodica kaže da je umrla od trovanja suzavcem.
 
Ambulante i bolnice u Gazi su pretrpane povrijeđenima.
 
-Nema dovoljno ljekara, ne mogu stići sve zbrinuti - kaže jedan od povrijeđenih.
 
Sa izraelske strane granice, snajperi su ponovo zauzeli pozicije i prijete da će ponovo pucati, ukoliko neko pokuša preći granicu. Raspoređeni su i tenkovi i oklopna vozila.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još