16.05.2018. / 17:41h Regija - Hrvatski premijer

Plenković negira da je znao detalje iz afere "mailovi"

Plenković negira da je znao detalje iz afere
Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji boravi u Sofiji, gdje učestvuju na skupu EPP i samitu EU-Zapadni Balkan, negirao je da je znao detalje o primjedbama stručnjaka na izradu posebnog zakona o Agrokoru, te istakao da je inicijativa opozicije o raspuštanju Sabora još jedna koja će biti neuspješna.

"To je jedna od inicijativa koju pokreće opozicija i koja, naravno, neće uspjeti. Ono što je važno, a to ponavljam i danas, u tako kratkom roku učinili smo sve, posegnuli smo za ekspertizom onih koji su mogli dati svoj stručni doprinos. Sve što smo napravili bilo je u cilju spašavanja hrvatske privrede i našeg finansijskog sistema", rekao je Plenković.

Plenković je novinarima rekao da, kao što mogu da vide, privredni cunami u Hrvatskoj se nije dogodio.

"Proces restrukturiranja treba osigurati da svi činioci koji su uključeni postignu nagodbu", rekao je Plenković i istakao da s njegovog aspekta je to najbitnije u ovom trenutku.

Ponovio je da je u cijelom procesu svakako trebalo biti "obazriviji i transparentniji" kako se jedan ukupno gledajući dobar iskorak ne bi dovodio u pitanje zbog određene pogreške.

Negirao je da je znao detalje sugestija pravnih stručnjaka na neke dijelove posebnog zakona, prenosi Tanjug.

"Ne, nisam imao sve te detalje. U krajnjoj liniji to je vidljivo iz ove korespondencije. Međutim, to na kraju nije ni bitno. Ono što jeste bitno, da je Ustavni sud rekao da je zadnja verzija zakona kakav je donesen u skladu s ustavom i to je najvažnije", zaključio je premijer Plenković.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!