16.05.2018. / 18:14h BiH - Sarajevo

Islamska zajednica BiH vjernike upozorava na pojavu neispravnih vaktija

Islamska zajednica BiH vjernike upozorava na pojavu neispravnih vaktija
Islamska zajednica obavještava vjernike da su se pojavile neispravne vaktije za područje Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi na zvaničnoj internet-stranici Islamske zajednice BiH, jedina ispravna vaktija je ona koju izdaje upravo Islamska zajednica.

- S obzirom na to da je s dolaskom mubarek mjeseca ramazana uočena pojava neispravne ramazanske vaktije, koja nije u skladu sa službenom vaktijom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a koju su izdali neki neodgovorni pojedinci ili grupice izvan struktura Zajednice, obavještavamo muslimane i muslimanke da je jedino ispravna, legalna i legitimna vaktija koju izdaje Islamska zajednica te da ne nasjedaju na smicalice onih koji svojim zlonamjernim ili neodgovornim postupcima pokušavaju unijeti smutnju i zabunu među vjernike. Ova neispravna vaktija znatno odstupa od službene vaktije Islamske zajednice i post po njoj nije ispravan - poručio je dr. Enes Ljevaković, Fetva-i emin.(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!