17.05.2018. / 12:54h Fudbal - Tuzlaci u problemima

Slobodinu licencu ugrožava dug od oko 250.000 maraka

Slobodinu licencu ugrožava dug od oko 250.000 maraka
Da bi dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone, čelnici tuzlanske Slobode moraju izmiriti dugovanja prema šestorici bivših nogometaša. Riječ je o Ivanu Kostiću, Ivanu Fatiću, Ameru Ordagiću, Aleksandru Subiću, Nerminu Zoletiću i Adinu Džafiću, koji potražuju na ime osnovnog duga i kamata oko 250.000 maraka.

Delegacija Slobode boravila je početkom sedmice u Nogometnom savezu BiH kako bi ljude iz komisija za licenciranje uvjerili da su zahtjevi spomenutih nogometaša nerealni, te da je stvarni dug osjetno manji.
 
"Izričito nam je rečeno kako su propisi FIFA-e o ovom pitanju pooštreni, te da moramo izmiriti navedena dugovanja ili nema licence", rekao je za Fenu Senad Mujkanović, predsjednik Slobode.
 
Tuzlaci su protiv većine ovih nogometaša podnijeli sudske tužbe, ali to nema uticaja na ono što je propisano aktima FIFA-e, pa tako i NSBiH, a što moraju ispuniti.
 
"Sada smo u fazi razgovora sa svim igračima kako bismo dogovorili dinamiku izmirenja obaveza, jer je riječ o velikoj sumi novca. S nekima smo već završili razgovore, kod nekih 'zapinje', kao kod Subića koji je 'fakturisao' 9.000 KM više nego što je na našim isplatnim karticama", kaže Mujkanović uz napomenu da su sada sve druge poslove, pa i razgovore o transferima, potisnuli u drugi plan.
 
Kostić i Fatić otprije potražuju 100.000 maraka, Subić traži oko 70.000, Ordagić oko 40.000, Zoletić 33.000 na ime kamata, dok je zahtjev Džafića manji i povlači se godinama.
 
Sloboda u kasi NSBiH ima deponovanih 45.000 maraka, ostavljenih dok se ne završe sudski procesi koje su pokrenuli protiv više nogometaša osporavajući visinu njihovih dugova i tereteći ih za kršenje ugovora, nedisciplinu i samovoljno napuštanje ekipe.
 
Moguće je da će deponovana sredstva sada biti iskorištena za izmirenje dugova i dobijanje licence.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!