17.05.2018. / 16:22h BiH - Aleksandra Pandurević

Dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem

Dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem
Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević (SDS) smatra da je dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem.

- To je bio veliki problem i za Srbiju, koja je mnogo bogatija od nas. Ali možemo se iznijeti s tim problemom ukoliko budemo imali sluha Evropske unije kao što je to imala Srbija svojevremeno, kad je imala veliki, ogromni talas. Ovo je već sad zatišje u Srbiji - kazala je Pandurević novinarima u Sarajevu.

Po njenim riječima, uz pomoć međunarodne, prije svega, finansijske pomoći Evropske unije, „ s tim problemom se može iznijeti“.

Predstavnički dom će danas, u nastavku zasjedanja, nakon pauze koja je u toku, razmatrati Informaciju o provođenju plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima Bosne i Hercegovine u vezi s pitanjem izbjegličke krize u regionu i Evropskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti, koju je pripremilo Vijeće ministara BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!