17.05.2018. / 16:49h BiH - Željka Cvijanović

Ojačati svijest o evropskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana

Ojačati svijest o evropskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana
Zemlje zapadnog Balkana suočene su s brojnim političkim, ekonomskim i bezbjednosnim izazovima, a neriješena politička pitanja u velikoj mjeri otežavaju preduzimanje zajedničkih aktivnosti na polju ekonomske saradnje, smatra predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je učestvovala na skupu o temi „Strateški dijalog za zapadni Balkan“ koji je, u okviru Samita zemalja zapadnog Balkana koji se održava u Sofiji, organizovao Svjetski ekonomski forum.

Dodala je i da je neophodno ojačati svijest o evropskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana, kao i punopravnom članstvu u Evropsku uniju kao realnoj opciji.

Cvijanović je naglasila da je, uz podršku EU, u BiH definisana Reformska agenda, koja je podloga za koordinisano i efikasno provođenje reformskih aktivnosti na svim nivoima vlasti.

Istakla je i da je Vlada koncentrisana na razvojne i reformske procese, te da o tome najbolje svjedoče makroekonomski pokazatelji i kontinuiran ekonomski rast, navodi se u saopćenju iz entitetske vlade.

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!