20.05.2018. / 08:00h BiH - Ministar sigurnosti za Vijesti.ba

Mektić odgovorio HDZ-u: Ne razgovaram sa partijama koje traže rješenja van sistema

Mektić odgovorio HDZ-u: Ne razgovaram sa partijama koje traže rješenja van sistema
Mogu da razgovaram samo u okviru institucionlnog sistema ali nikako sa političkim partijama a posebno sa onima koje ne žele da rješenja tražimo u okviru pravnog sustava.

Iz mostarskog ogranka HDZ-a BIH su danas saopćili kako je ministar sigurnosti BIH Dragan Mektić bez ikakvog zakonskog osnova jučer u IC Salakovac smjestio velik broj ilegalnih imigranata koji na  to nisu imali nikakvo zakonsko pravo.

Dodaju i kako je Ilija Lasić imao zakonsko pravo da zaustavi konvoj ilegalanih imigranata jer se, tvrde, odluka Vijeća ministara odnosila na smještaj tražitelja azila u Salakovac, a ne ilegalnih imigranata.

Ovim povodom kontaktirali smo ministra Mektića koji nam je dao kratak i jasan komentar.

- Oko problema migranata mogu da razgovaram samo u okviru institucionlnog sistema ali nikako sa političkim partijama, a posebno sa onima koje ne žele da rješenja tražimo u okviru pravnog sustava, rekao je Mektić za Vijesti.ba.

N.Ć

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 86

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još