19.07.2018. / 16:20h Politika - Dopredsjedavajući Doma naroda FBiH

Puzigaća: Potpisao sam vitalni interes, neka me smjene

Puzigaća: Potpisao sam vitalni interes, neka me smjene
Dopredsjedavajući Doma naroda FBiH Drago Puzigaća potvrdio je da je potpisao akt koji se Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH proglašava destruktivnim po vitalni nacionalni interes.

"Potpisao sam jer ovo pitanje spada u vitalni nacionalni interes jednog naroda. Smatram da je potrebno postići konsenzus. Ko smatra drugačije, imaju glasanje u Domu naroda. Ako klubovi izglasaju dvotrećinski, to pitanje je riješeno - ide na Ustavni sud i zna se epilog", rekao je Puzigaća.

Osvrnuo se i na mogućnost da Klub Srba na redovnoj sjednici zakazanoj za 26. juli pokrene pitanje njegove smjene.

"To je njihovo legitimno pravo, neka rade šta god hoće", naveo je on.

Komentarisao je i stav potpredsjednika FBiH Milana Dunovića da je besmisleno da Puzigaća potpisuje akt kojim se predloženo zakonsko rješenje proglašava destruktivnim po vitalni nacionalni interes, jer je se njim reguliše i popuna Kluba Srba u Domu naroda.

"Dunović ima pravo na svoje mišljenje. Bolje bi mu bilo da je razmišljao o tome da se sve ovo uradi prije nego što je CIK BiH raspisao izbore, a ne da se to radi na dva i po mjeseca pred izbore", kazao je Puzigaća.


(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još