10.10.2018. / 14:48h Fudbal - Sve izvjesniji epilog

N/FS BiH za novu godinu bira novog generalnog sekretara

N/FS BiH za novu godinu bira novog generalnog sekretara
Na jučerašnjoj redovnoj sjednici članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) jednoglasno su podržali prijedlog predsjednika Elvedina Begića da se generalni sekretar Jasmin Baković, kojem je istekao mandat, imenuje za vršioca ove dužnosti do kraja 2018. godine, kada će biti izvršeno imenovanje generalnog sekretara za naredni mandatni period u skladu sa Statutom N/FS BiH.

"Baković je dugogodišnji zaposlenik Saveza, a funkciju generalnog sekretara je obavljao u prethodna dva mandata. Diplomirani je pravnik i magistar sporta. U narednom periodu prioritet u radu administracije bit će realizacija brojnih aktivnosti koje se prevashodno odnose na utakmice reprezentativnih selekcija, domaća klupska takmičenja i implementaciju infrastrukturnih projekata, te ostali redovni poslovi i zadaci", navodi se u šturom i danas diplomatskim rječnikom pisanom saopštenju N/FS BiH.

Prema saznanjima Anadolu Agency (AA), Baković gotovo sigurno neće ostati prvi operativac Saveza, odnosno IO N/FS BiH početkom naredne godine izabrat će novog generalnog sekretara, za čiju funkciju konkuriše nekoliko uposlenika bh. "fudbalske kuće".

 

(Vijesti.ba / AA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!