12.10.2018. / 12:57h Ekonomija - Novi mandat

Mahmutović ponovo izabran za predsjednika Privredne komore KS

Mahmutović ponovo izabran za predsjednika Privredne komore KS
Muamer Mahmutović ponovo je izabran za predsjednika Privredne komore Kantona Sarajevo (PKKS) za mandatni period 2018-2022.

Na Konstituirajućoj sjednici Skupštine PKKS u četvrtak je izvršena verifikacija mandata predstavnika izabranih članova u Skupštini Komore za taj period.  
 
Skupština u novom sazivu tajnim glasanjem izabrala i ostale organe Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsjednika PKKS. 
 
Izabrani članovi u organe Komore su istakli da je Mahmutović u svom dosadašnjem obnašanju funkcije, uspio pozicionirati Komoru kao važnu kariku u zastupanju interesa privrede i da je sa njim na čelu Komora, nakon dužeg perioda, uspjela ostvariti zavidne poslovne rezultate.
 
 - Potvrđeno je da su izbori provedeni u skladu sa Zakonom o privrednim komorama u Federaciji BiH, Statutom Privredne komore Kantona Sarajevo, Odlukom Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH o raspisivanju izbora za organe i članove organa u privrednim/gospodarskim komorama u Federaciji BiH, kao i drugim aktima Privredne komore Kantona Sarajevo - saopćeno je iz Privredne komore KS.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!