12.10.2018. / 13:18h Crna hronika - Banja Luka

Osumnjičeni za primanje mita Jovo Jović na saslušanju u Tužilaštvu RS

Osumnjičeni za primanje mita Jovo Jović na saslušanju u Tužilaštvu RS
Jovo Jović (1963.), koji je uhapšen jučer zbog sumnje da je kao rukovodilac Odsjeka Ministarstva za izbjegla i raseljena u Doboju primio mito, nalazi se na saslušanju u Tužilaštvu Republike Srpske.

 Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS predali su ga danas na dalje postupanje nadležnim u Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta.
 
Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS-a Davor Čordaš donio je rješenje o udaljenju Jovića s radnog mjesta u trajanju od tri mjeseca.
 
Nakon okončanja istražnog postupka to ministarstvo će preduzeti sve potrebne radnje u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima u vezi sa daljim radno-pravnim statusom suspendovanog državnog službenika.
 
Umjesto Jovića, na mjesto rukovodioca dobojskog Odsjeka imenovan je Blagoja Đorđića, koji je do sada obavljao poslove višeg stručnog saradnika u kancelariji Modriča.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!