09.11.2018. / 15:31h BiH - Saopćenje za javnost

Novković nije zabranio Sudskoj policiji FBiH da preuzima osumnjičene za ubistvo policajaca bez medicinske dokumentacije

Novković nije zabranio Sudskoj policiji FBiH da preuzima osumnjičene za ubistvo policajaca bez medicinske dokumentacije
Povodom objavljenog teksta na pojedinim web portalima da je Predsjednik Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Milorad Novković donio naredbu kojom je Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine zabranio da od pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo preuzima lica uhapšena u okviru istrage o ubistvu dva policajca bez medicinske dokumentacije, Sudska policija Federacije Bosne i Hercegovine ovim putem obavještava medije i javnost da predsjednik Vrhovnog suda F BiH nije donio takvu naredbu.

Također, želimo obavjestiti javnost da je u skladu sa pozitivnim propisima Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, utvrđena obaveza službenika sudske policije da prilikom primopredaje osoba lišenih slobode od drugih policijskih agencija uz osobu, ukoliko ista ima vidne povrede ili se žali na druge zdravstvene probleme, preuzima i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju.
 
U skladu sa navedenim propisima Sudska policija F BiH je postupala u svim dosadašnjim slučajevima, što će praksa biti i ubuduće, saopćeno je.

 

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!