06.12.2018. / 14:12h Politika - Rukovodstvo iz HDZ, SDA i SNSD

Krišto, Zvizdić i Radmanović izabrani u Kolegij Parlamenta BiH

Krišto, Zvizdić i Radmanović izabrani u Kolegij Parlamenta BiH
Novo rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BIH čini će Borjana Krišto (HDZ), Nebojša Radmanović (SNSD) i Denis Zvizdić (SDA).

Borjana Krišto je predsjedavajuća, prvi zamjenik je Denis Zvizdić, a drugi Nebojša Radmanović.

Borjana Krišto dobila je, u ponovljenom glasanju, podršku 26 poslanika, protiv je bilo 8, a suzdržanih 7. Glasalo je 41 od 42 poslanika.

Denis Zvizdić je dobio glasove 23 poslanika, njih 17 je bilo protiv, a suzdržana dva. Za Nermina Nikšića je glasalo 17, protiv 16, suzdržanih 9. Takođe je glasalo 42 poslanika.  Nikšić je u drugom krugu dobio podršku 15 poslanika, 21 protiv i 4 suzdržana.

Nebojša Radmanović iz SNSD-a izabran je za drugog zamjenika predsjedavajućeg. On je dobio podršku 24 poslanika, 13 je bilo protiv, a troje suzdržanih.

U toku je nova pauza. Nakon pauze poslanci bi trebali pristupiti izboru članova Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.

parlamentarna-skupstina-bih-11

 

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još