22.01.2019. / 14:57h BiH - Dom policije FMUP-a

Sjednica Kolegija povodom ispraćaja Dragana Lukača u penziju

U Domu policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova danas je održana sjednica Stručnog kolegija federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije u proširenom sastavu, a povodom ispraćaja direktora Dragana Lukača u penziju.

Sjednici su, pored ministra Čampare i direktora Lukača, prisustvovali premijer Federacije BiH Fadil Novalić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić, policijski komesari kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i drugi.

Prisutnima se obratio ministar Čampara, koji se zahvalio direktoru na odličnoj saradnji, profesionalnom odnosu, stručnosti u rukovođenju Upravom policije, kao i na velikom doprinosu u razvoju policijske profesije.

Ministar je posebno istakao da se taj doprinos ogleda u dobrim rezultatima rada koje je postigla Federalna uprava policije, kontinuirano, iz godine u godinu, što se posebno ogleda u povećanom broju podnesenih izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, a što je najbolji rezultat od osnivanja Uprave policije.

Pored ministra Čampare, prisutnima se obratio direktor Lukač, koji je prezentirao rezultate rada Federalne uprave policije u toku njegovog osmogodišnjeg mandata.

Na kraju obraćanja, Lukač se zahvalio svim prisutnima na saradnji i izrazio želju da Federalna uprava policije ostvaruje dobre rezultate rada kakve je i do sada postizala.

(Vijesti.ba)