11.02.2019. / 16:40h Politika - Anja Petrović za Vijesti.ba

Nismo dobili nikakav poziv SNSD-a za zajednički nastup

Nismo dobili nikakav poziv SNSD-a za zajednički nastup
Nismo dobili nikakav zvanični poziv od SNSD-a tako da ne znamo ni sadržaj ni suštinu eventualnog poziva, kazala je za Vijesti.ba glasnogornica PDP-a Anja Petrović.

Podsjećamo, iz SNSD-a su nedavno najavili da će pozvati PDP i SDS da zajednički nastupe na državnom nivou.

„Naglašavamo ponovo da će PDP jednako raditi u interesu svih građana Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH bez obzira bili u opoziciji ili vlasti“, dodaje Petrović.

Ona je napomenula da u prethodne četiri godine niti jedna nadležnost sa RS na BiH nivo nije prenesena.

„Zaustavili smo besmislen pokušaj revizije presude BiH protiv Srbije, insistirali na smirivanju političkih tenzija,smanjili smo cijene lijekova i veoma odgovorno i izbalansirano smo se ponašali u institucijama BiH i čuvali ustavnu poziciju RS“, kaže Petrović.

Ona se osvrnula i na zaključke Glavnog odbora SDA i  oštre reakcije stranaka iz Republike Srpske.

„Posljednji zaključci SDA se baziraju isključivo na antiustavnim napadima na Republiku Srpsku, podizanju nacionalnih tenzija i sukobima. SDA u zadnje vrijeme značajno radikalizuje odnose u BiH i postavlja se pitanje da li bilo ko iz RS treba uoopšte ulaziti u zajedničku priču sa SDA i eventualno koaliranje sa nekim ko zastupa takvu politiku“, kaže glasnogovornica PDP-a i zaključuje:

„U tom smislu, vidjećemo konkretne poteze stranaka iz Republike Srpske koje pretenduju da čine vlast na nivou BiH i da li su njihove osude zaključaka čisto deklarativne ili stvarne tj. da li jedno rade u javnosti a drugo iza scene i koliko su dosljedni“, zaključila je Anja Petrović.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!